انواع لوازم جانبی, نقد و بررسی ایرپاد

نحوه تشخیص ایرپادهای فیک اپل

نحوه تشخیص ایرپادهای فیک اپل

مهم‌ترین نکته در ایرپادهای فیک، ساخت آن‌ها با کیفیت پایین برای ارزان‌تر تمام شدن قیمت آن‌ها است. اما برخی سودجویان و فروشگاه‌ها، ایرپادهای فیک را به جای اصل می‌فروشند. در این مطلب به چند مورد از نحوه روش تشخیص ایرپادهای فیک از اصل پرداخته می‌شود.

از آنجایی که کمپانی اپل هر ساله محصولاتی خلاقانه ارائه می‌کند که ایرپاد با طراحی جذاب و هماهنگی عالی با سایر محصولات اپل، از محبوب‌ترین‌ها و پرفروش‌ترین‌های این کمپانی است. با توجه به این که ارائه محصولات فیک در بازار ایران و جهان رو به افزایش بوده و شرکت‌های تولیدکننده آن‌ها در حال پیشرفت هستند، تشخیص محصولات اصل بااهمیت‌تر می‌شود.

بررسی جعبه

تولیدکنندگان ایرپادهای فیک تلاش کرده‌اند تا جعبه‌ای شبیه به ایرپادهای اصل بسازند که تا حدی موفق هم شده‌اند. البته در اغلب موارد می‌توان بدون بازکردن جعبه ایرپاد تقلبی را از اصل تشخیص داد به همین دلیل است که بررسی جعبه مهم است و با توجه کردن به چند مورد زیر، تشخیص ایرپاد اصل از فیک راحت می‌شود.

  • فونت عبارت Airpods در جعبه فیک ضخیم‌تر از جعبه اصلی است و فاصله بیشتری بین حروف نوشته شده وجود دارد
  • با نگاه کردن به زیر جعبه می‌توان دید که در جعبه اصل، فاصله حاشیه درِ جعبه و بدنه بسیار کمتر از جعبه فیک است.
  • در جعبه فیک برخلاف اصل، تصویر کابل تا انتهای جعبه ادامه پیدا نکرده و از چند میلیمتر بالاتر قطع می‌شود.
  • با بررسی برچسب‌های کنار جعبه ایرپادهای فیک متوجه می‌شوید که علاوه بر تفاوت رنگ طوسی متن، صاف نبودن نوشته و براق بودن آن نیز، نشانه بر فیک بودن است.
  • باید توجه کرد داشتن برچسب به زبان چینی ملاک بر تقلبی بودن محصول نیست؛ زیرا ممکن است ایرپاد از ابتدا برای بازار چین ساخته و ارائه شده باشد.
  • کمپانی اپل روی جعبه‌های ایرپاد روکشی قرار داده که برای راحت باز شدن آن، فلشی در بالای جعبه قرار داده تا کاربران را راهنمایی کند. این مورد در بیشتر نمونه‌های فیک وجود ندارد
  • با گرفتن بخش بالایی جعبه، بخش زیرین و اصلی باید با سرعت آرام از درب باکس جدا شود؛ اما در ایرپادهای فیک بسیار سریع‌تر بخش زیرین جدا می‌شود.
  • با نگاه کردن به لوگوی اپل روی جعبه ایرپاد، متوجه ساخت بی کیفیت بر روی نمونه تقلبی می‌شویم به این صورت که برای لوگوی اپل روی جعبه اصلی از رنگ خاکستری استفاده شده است؛ اما در جعبه تقلبی از پلاستیک براق برای لوگو اپل استفاده شده است و تصاویر را منعکس می‌کند.
  • باید توجه داشت که عدم وجود مشکل روی جعبه به معنی اصل بودن محصول نیست و باید پس از بازگشایی جعبه به دنبال نشانه‌ها و مشکلات باشید.

تشخیص ایرپادهای فیک اپل

چک کردن شماره سریال داخل کیس ایرپاد

این مورد بسیار ساده و مورد اطمینان برای بررسی اورجینال یا فیک بودن ایرپاد است. با باز کردن در قاب ایرپاد، و زیر درب، شماره سریالی وجود دارد که برای هر ایرپاد متفاوت است. در صورتی که این شماره سریال وجود نداشته باشد ایرپاد بدون شک فیک است و اگر وجود داشته باشد می‌توان با وارد کردن آن در سایت coverage check از اصل بودن آن مطمئن شوید.

پس از وارد کردن شماره سریال در سایت گزینه‌هایی رویت می‌شوند که اگر به رنگ سبز باشند ایرپاد شما اصل بوده و اگر حتی یک گزینه قرمز باشد ایرپادها فیک هستند. این تست با احتمال 99 درصد صحیح است مگر آنکه ایرپادهای فیک در کیس اصل قرار گرفته باشد.

شکل ظاهری ایرپاد

با وجود شباهت‌های زیاد بین ایرپادهای اصل و فیک، باز هم می‌توان با دقتی بیشتر به تفاوت‌هایی بین این دو رسید؛ زیرا هنر و ظرافت مهندسان اپل در طراحی محصول قابل مقایسه با تولیدکنندگان محصولات فیک نیست و سازندگان محصولات فیک به جزئیات کوچک اهمیت نمی‌دهند.

یکی از روش تشخیص ایرپادهای فیک توجه به حفره هاست در ایرپادهای اصلی دو حفره کوچک، یکی در قسمت داخلی و دیگری در قسمت خارجی وجود دارد که وظیفه آن شناسایی گوش کاربر در واقع استفاده و یا عدم استفاده از ایرپاد است که این دو حفره در ایرپادهای فیک وجود ندارد.

قسمت انتهایی ایرپاد اپل که میکروفون در زیر آن تعبیه شده به رنگ نقره‌ای است که نمونه تقلبی و فیک کاملاً به رنگ سفید است. همچنین رنگ جعبه، کیس و ایرپادهای اصلی رنگی بین شیری و سفید دارند؛ اما در ایرپادهای فیک این‌ها کاملاً به رنگ سفید ساخته می‌شوند.

سیستم جفت شدن ایرپاد اصل با دستگاه به این صورت است که با جفت شدن صحیح یک پیام به صورت پاپ آپ روی نمایشگر گوشی آیفون مشاهده می‌شود.

مورد برای روش تشخیص ایرپادهای فیک توجه به سمت داخلی گوشی راست حرف R که مخفف کلمه Right به معنی راست و در سمت داخلی گوشی چپ حرف L مخفف کلمه Left به معنی چپ، حک شده است که در برخی از ایرپادهای فیک این حروف وجود ندارد.

روش تشخیص ایرپادهای فیک کمک می‌کند

کیس ایرپاد

کمپانی اپل کیس‌هایی با مقاومت بالا برای ایرپادهای خود طراحی کرده است که به راحتی قابل جدا شدن از هم نیستند. مورد دیگر که نشانه‌ای برای تشخیص ایرپادهای فیک از اصل بوده، لولای کیس است. در اغلب موارد در کیس‌های فیک، و در قسمت پشتی کیس، لولای بزرگ‌تری نسبت کیس اصلی به کار رفته که از مقاومت زیادی برخوردار نیستند.

صدا و نحوه بسته شدن کیس نیز می‌تواند نشانه‌ای دیگر برای تشخیص محصول اصل از فیک باشد به‌طوری‌که کیس‌های اصل، به صورت کامل بسته شده و هیچ فاصله‌ای بین درب و بدنه وجود ندارد. همچنین فاصله بین لولاها و متن در کیس ایرپادهای تقلبی کمتر است. به علاوه لولاها در کیس ایرپاد تقلبی جنس شفاف‌تری داشته و همین شفافیت باعث انعکاس تصاویر شده و نشان دهنده ایرپاد تقلبی و اصلی است.

شرکت‌هایی که به صورت غیر حرفه‌ای، ایرپاد فیک می‌سازند، دکمه پاور را بالاتر از نمونه اصلی قرار داده‌اند به علاوه متن ” طراحی شده در کالیفرنیا / مونتاژ در چین” را با رنگ خاکستری پررنگ و ضخیم‌تر از نمونه اصلی، چاپ کرده‌اند.

چراغ‌های LED موجود بر روی کیس شارژ ایرپاد به دلیل نشان دادن وضعیت روشن یا خاموش بودن ایرپاد طراحی شده است. در ایرپادهای تقلبی جای قرارگیری این چراغ ممکن است تغییر پیدا کند. به علاوه در ایرپادهای اصلی نور این چراغ‌ها قوی‌تر بوده و به هنگام خاموش بودن سفید رنگ است در صورتی که در ایرپادهای تقلبی چراغ به رنگ مشکی است که به صورت حفره دار طراحی شده است. باید گفته شود که این موضوع برای همه‌ی ایرپادهای تقلبی صادق نیست.

چک کردن درگاه لایتینگ (رابط)

دو روش تشخیص ایرپادهای فیک از اصل در این قسمت وجود دارد. اول اینکه، با مشاهده قسمت پورت شارژ ایرپادهای فیک و اصل متوجه می‌شوید که قسمت فلزی اطراف محصول فیک ضخیم‌تر از نمونه اصل است. مورد دوم نیز این است که در بعضی از نمونه‌های فیک به جای استفاده از درگاه لایتینگ از پورت تایپ سی و یا میکرو USB  استفاده می‌کند. این روش تشخیص نمونه اصلی، بیشترین میزان اعتماد را فراهم می‌کند؛ زیرا تقریباً همه ایرپادهای فیک این ویژگی را دارند.

 بررسی کردن قسمت پایینی ایرپاد

با نگاه کردن به پایین هدفون که میکروفون در آن قسمت تعبیه شده است، متوجه می‌شوید در ایرپاد اصلی این قسمت با کمک یک توری فلزی محافظت شده است و حفره وسط آن در ایرپادهای اصلی به شکل بیضی و در ایرپادهای تقلبی به شکل دایره است. به علاوه دو نوار سفید رنگ در ایرپادهای اصلی و فیک باهم تفاوت دارند به این صورت که در نمونه اصلی برخلاف نمونه فیک این دو نوار بسیار روشن‌تر بوده و با سطح فلز اطرافشان هم تراز نیستند.

بررسی دیفیوزر (اسپیکر)

باید اسپیکر موجود در قسمت بالایی هر کدام از هندزفری‌ها  را بررسی کرد تا اسپیکر و یا پخش کننده از خط و یا فضایی که برای آن طراحی و در نظر گرفته شده خارج نشود و با دایره کنار خود هم تراز باشد به علاوه مشبک کاری‌های داخل اسپیکر نباید دیده شوند.

بررسی بلندگو و سیستم IR

جز اصلی ایرپادهای اپل، بلندگوهای آن است؛ زیرا مهم‌ترین دلیل علاقه کاربران و عاشقان موسیقی، کیفیت صدا به هنگام گوش کردن به موسیقی است. اصلی‌ترین تفاوت بین ایرپادهای فیک و اصل در بلندگوها وجود دارد. در ایرپادهای اصلی، بلندگوها با شفافیت خاصی دیده می‌شوند؛ اما در ایرپادهای تقلبی بلندگوها قابل مشاهده نیستند؛ همین مورد در سنسورها برعکس است به‌طوری‌که در نمونه اصلی حسگرها تقریباً سیاه بوده و چیزی قابل مشاهده نیست؛ اما در نمونه فیک یک سوراخ توخالی و حتی، یک ایده نقاشی شده در آن قسمت می‌بینید.

روش تشخیص ایرپادهای فیک از طریق فنی

تشخیص ایرپادهای اصلی از فیک از طریق فنی

تفاوت زیادی در عملکرد ایرپادهای اصلی و فیک از نظر فنی وجود دارد، به این دلیل که تولیدکنندگان نمونه‌های فیک به تراشه‌های اپل دسترسی ندارند. چند نکته در این باره، در زیر شرح شده است که از آنها می توانید به عنوان روش تشخیص ایرپادهای فیک از اصل استفاده کنید.

  • اتصال ایرپاد اصلی به آیفون نباید بیشتر از ۱۰ ثانیه طول بکشد. زیرا اپل توانایی اتصال فوری به جعل کننده‌ها را نداده است. نکته‌ای که درباره اتصال ایرپاد اصل به گوشی‌های آیفون باید مورد توجه قرار گیرد این است که ایرپادهای فیک نیز در نسخه‌های فیک با کیفیت می‌توانند افکت‌های ios را در آیفون به نمایش در بیاورند و خود را به عنوان ایرپاد اصل معرفی کنند، بنابراین نمایش داده شده آن‌ها در گوشی آیفون نشانه‌ی اصل بودن ایرپاد نیست.
  • عمر باتری ایرپاد اصلی بیشتر از تقلبی است.
  • در برخی از ایرپادهای فیک پس از متصل شدن ایرپاد، صدای خانمی شنیده می‌شود که با صدای شنیده شده در ایرپادهای اصلی متفاوت است.
  • برنامه find my airpods که از زیرمجموعه‌های برنامه find my iphone است (fine my در آپدیت‌های جدید) برای ایرپادهای فیک و تقلبی کار نمی‌کند.
  • برخی از ایرپادهای تقلبی از پورت USB_C استفاده می‌کنند.

موارد دیگری که به تشخیص ایرپاد اصل از فیک کمک می‌کند

وزن کیس ایرپادهای اصل که البته از جنس پلاستیک هستند نسبت به ایرپادهای فیک سبک‌تر است، ورژن‌های جدید نیز سبک‌تر از نسخه‌های قدیمی است. به طور کلی وزن دو ایرپاد و کیس روی هم باید 46 گرم باشد.

ایرپادهای اصل از چیپ‌های W1  وH1 برای اتصال به گوشی استفاده می‌کنند که مراحل اتصال آن‌ها به گوشی‌های آیفون متفاوت است. اما ایرپادهای تقلبی خواستار اتصال از روش معمول اتصال بلوتوثی هستند. حتی اگر در این مورد درست بوده، بعد از اتصال ایرپاد به گوشی به بخش تنظیمات و سپس بلوتوث را انتخاب کنید اگر جلوی ایرپاد خود علامت i را مشاهده نمودید ایرپاد اصل است؛ زیرا در این صورت است که اپل به شما اجازه تغییر نام و مشخصه‌های ایرپاد را می‌دهد.

علاوه بر این‌ها، ایرپادهای فیک از قابلیت نویز کنسلینگ پشتیبانی نمی‌کنند که این خود نشانه‌ای برای تشخیص ایرپاد اصل از تقلبی است. قابلیت نویز کنسلینگ، سیستمی است که از شنوایی شما محافظت کرده و هم باعث تمرکز بیشتر روی گوش کردن موزیک می‌گذارد.

ایرپادهای اصل اپل دارای بخش آهنربایی بوده و اگر یکی از ایرپادها را به دیگری نزدیک کنید باید نیروی دافعه حس شود در غیر این صورت از ایرپاد فیک استفاده می‌کنید.

در ایرپاد پرو باید از شارژ بیسیم پشتیبانی شود اگر قاب شارژ این ایرپادها از شارژ بیسیم پشتیبانی نمی‌کند، ایرپادها جالب هستند.

در دفترچه راهنما ایرپادهای اصلی کلمه Airpod  روی دفترچه با فونت به خصوصی چاپ می‌شود و فاصله جملات و کلمات باهم دقیقاً برابر است و بهم ریختگی دیده نمی‌شود و از یک رنگ ثابت برای توضیحات استفاده شده است. اما در دفترچه راهنما ایرپادهای تقلبی نوشته گاهی کم‌رنگ و گاهی پررنگ بوده و در برخی از صفحات فونت تغییر می‌کند.

پس از جعبه گشایی باید مطمئن شوید که لوازم جانبی موجود در جعبه با اقلامی که درون سایت رسمی اپل قرار گرفته است یکسان باشد.

ایرپادهای تقلبی و فیک دارای بدنه‌ای ضعیف و توخالی هستند. برای شناسایی این مورد می‌توانید فلاش LED موبایل را روشن کرده و گوشی‌های چپ و راست را در نزدیکی فلاش قرار دهید؛ در ایرپادهای اصل نور از گوشی‌های ایجاد گذر نمی‌کند؛ اما در نمونه‌های تقلبی نور رد می‌شود.

مواردی که به تشخیص ایرپاد اصل از فیک کمک می‌کند

جمع بندی

همان‌طور که گفته شد محبوبیت زیاد اپل ایرپادها باعث شده تا کمپانی‌های منفعت طلب به فکر تولید ایرپادهای فیک بیافتند. برخی از این شرکت‌ها به صورت مبتدی محصول را کپی کرده‌اند که شناسایی آن‌ها راحت است؛ اما برخی دیگر در طراحی آن بسیار خوب عمل کرده‌اند به‌طوری‌که حتی تراشه H1 اپل را شبیه سازی کرده که باعث اتصال بی‌نقص ایرپادهای تقلبی به گوشی آیفون می‌شود؛ بنابراین باید به یاد داشت که امتحان تنها یک شیوه از روش تشخیص ایرپادهای فیک گفته شده و صحت آن دلیل بر اصل بودن محصول نیست و پیشنهاد می‌شود همه موارد را تا حد ممکن مورد بررسی قرار داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *