همه ما زمانی که گوشی جدیدی را خریداری میکنیم یک دغدغه اولیه داریم و آن این است که شارژ اولیه گوشی چقدر باشد و یک گوشی در ابتدای کار و شروع به چه اندازه شارژ نیاز دارد و این فرقی نمیکند که شما چه مدل و برندی از گوشی را تهیه کردهاید.
شما باید در ابتدا که گوشی را خریداری میکنید بدانید که به چه مقدار شارژ نیازمند است و این میزان شارژ در ابتدای کار چقدر باشد بهتر است؟ با رعایت نکاتی در رابطه با شارژ باتری و شارژ اولیه گوشی شما باتری به مراتب سالمتری خواهید داشت.
منظور از شارژ اولیه گوشی این است که گوشی تازه خریداری شده را به مدت چند ساعت به شارژ بزنید و این به معنا این نیست که برای هر بار شارژ به همین زمان نیازمند است (البته بیشتر این نکته برای گوشیهای قدیمی بود و گوشیهای جدید شارژ اولیهشان مشابه با شارژهای بعدی است) در ادامه به هر آنچه که باید در رابطه با شارژ اولیه گوشیها بدانید پرداختهایم.
نکاتی که باید برای شارژ اولیه باید توجه کنیم!
اگر شما در قدیم زمانی که گوشی تازه و تجدیدی را خریداری میکردید آن 8 تا 10 ساعت به شارژ میزدید؛ گوشیهای امروزی نیازی به این مورد ندارند و مدت زمان خیلی کمتری برای شارژ آن کافی است و نیازی به انجام کارهای دیگری در هنگام شارژ اولیه نخواهید داشت.
دلیل اینکه باتریهای قدیمی نیازمند شارژ اولیه بالاتری بودند این بود که باتری آنها نیکلی و قدیمی بودهاند؛ اما گوشیهای جدید دارای باتریهای لیتیومی هستند و نیازی هم به شارژ اولیه طولانی مدت نخواهند داشت. قبل از اینکه گوشی را خریداری میکنید حتماً در دفترچه راهنمای آن مدت زمانی که لازم است به شارژ بزنید را مطالعه کنید تا بعداً دچار دردسر و مشکل نشوید.
نحوه شارژ اولیه گوشی به چه صورت است؟
زمانی که شما گوشی جدیدی را خریداری میکنید قطعاً دارای مقدار کمی شارژ هستند بعضی معتقد هستند که برای اینکه باتری دستگاه عمر بالاتری داشته باشد باید قبل از استفاده آن را به شارژ بزنید؛ ولی این موضوع چندان ثابت شده نمیباشد. باتریهای لیتیومی جدید به اندازه قابل توجهی کیفیت و عملکرد بالایی دارند و این کار آسیبی به آن وارد نمیکند و اکثر گوشیهایی که خریداری میکنید تا حدود 60 درصد شارژ دارند و شما میتوانید از آن استفاده کرده و بعد از اینکه به درصد پایینتری رسید آن را به شارژ بزنید.
خیلی از تولیدکنندگان گوشی معتقد هستند که برای اینکه باتری در ابتدا عملکرد خوبی را از خود نشان داده و طول عمر بالاتری داشته باشد، ابتدا گوشی را خاموش کرده و سپس شارژ کنید. همچنین حتماً از شارژر مخصوص خود برای این کار استفاده کنید تا شارژ اولیه گوشی به درستی انجام شود.
همانطور که در بالا نیز گفته شد مسئله شارژ اولیه گوشی برای دستگاههای قدیمی که باتری نیکلی و قدیمی داشتند اهمیت فوقالعادهای داشت و این اهمیت برای باتریهای جدید لیتیومی کمتر شد. اگر شما کسی هستید که بعد از خرید گوشی آن را به شارژ میزنید باید تا 100 درصد شدن آن صبر کنید و این مدت زمان برای شما حدوداً کمتر از یک ساعت طول میکشد. اما اگر میخواهید از گوشی تا زمان خاموش شدن آن استفاده کنید این مدت زمان بیشتر خواهد شد.
توصیه ما به شما این است که گوشی را نه هنگام باز کردن جعبه و نه هنگامی خاموش شد به شارژ بزنید؛ بلکه بهترین زمان برای شارژ اولیه گوشی زمانی است که درصد باتری آن به 20 درصد رسیده باشد و شما دستگاه را خاموش کرده و به مدت یک ساعت و نیم به شارژ بزنید.
اگر شما فکر میکنید شارژ اولیه گوشی میتواند تأثیر شگفت انگیزی بر طول عمر باتری شما داشته باشد سخت در اشتباه هستید؛ بیشترین دلیلی که یک باتری میتواند عمر بیشتری داشته باشد این است که طرز درست و صحیحی از آن استفاده شود و به طرز نگهداری و شارژ کردن آن نیز اهمیت بیشتری بدهند.
عملکرد گوشیهای جدید و شارژ اولیه آنها
همانطور که گفتیم عملکرد باتریهای قدیمی و نیکلی با باتریهای جدید لیتیومی تفاوت زیادی دارند و این تفاوت حتی در نحوه شارژ اولیه نیز تأثیرگذار است. باتریهای قدیمی به گونهای بودند که هرچه بیشتر در شارژ میماندند عملکرد بهتری را ارائه میدادند و این روند برای همیشه در آنها ثابت بود؛ اما امروزه با روی کار آمدن باتریهای لیتیومی موضوع شارژ اولیه گوشی نیز از اهمیت فوقالعادهاش کاسته شده و دیگر آنچنان حائز اهمیت نیست.
شما در گوشیهای جدید باید به برخی نکات دیگری توجه داشته باشید و اینکه عملکرد باتری در گوشیهای جدید به گونهای است که هر چه نگذاریم باتری به شارژ صددرصد برسد عملکرد بهتری را از خود نشان خواهد داد البته در شارژ اولیه گوشی بهتر است به شارژ صد درصد برسد؛ اما اگر مشکلی پیش آمد و به 100 درصد نرسید دچار نگرانی نشوید.
افسانه اهمیت شارژ اولیه
شارژ اولیه همانند مسائل دیگری که در خرید گوشی به آن توجه میکنید باید این موضوع را نیز از فروشنده بپرسید؛ زیرا هر کمپانی شارژ اولیه متفاوتی را برای گوشیهای خود در نظر گرفته است و باید بدانید شاید شارژ اولیه گوشی مانند قدیم حائز اهمیت نمیباشد؛ ولی بازهم نکاتی دارد که رعایت آن خالی از لطف نیست.
اگر کسی هستید که گوشی جدیدی خریداری کردهاید و باتری گوشی به درستی شارژ نمیشود و زود تخلیه میشود هرگز این مشکل را به نحوه شارژ اولیه گوشی ربط ندهید و بیشک مشکل جدیتری برای باتری شما افتاده است و دلیل آن را از کمپانی که خریداری کردهاید جویا شوید. برای اینکه شارژ اولیه گوشی به طور صحیحتری انجام شود نکات زیر را رعایت کنید.
یکسری نکات در مورد شارژ اولیه گوشی وجود دارد که شما میتوانید آنها را رعایت کنید. البته اگر این نکات را در طول مدتی که گوشی را دارید نیز رعایت کنید بیشک طول عمر آن بالاتر خواهد رفت.
- قبل از آنکه دستگاه خاموش شود آن را به شارژ بزنید (20 درصد بهترین زمانی است که گوشی نیازمند شارژ اولیه است)
- میتوانید برای اینکه به درستی شارژ شود قاب گوشی را جدا کنید
- روی سطح صافی گوشی را قرار دهید
- از شارژر مخصوص خود گوشی استفاده کنید (این مورد را برای همیشه به خاطر داشته باشید؛ زیرا بسیار حائز اهمیت است)
- در هنگام شارژ اولیه هیچگاه دستگاه را شب تا صبح در شارژ نگذارید این کار نه تنها در شارژ اولیه گوشی تأثیری نخواهد داشت؛ بلکه در صورتی که این روند برای گوشیهای امروزی که سریع شارژ میشوند، تکرار شود باعث افت کیفیت باتری میشود
آیا شارژ اولیه مانند قدیم اهمیت دارد؟
این سؤال چند سالی میشود که ذهن همه افرادی که تازه گوشی را خریداری کردهاند مشغول کرده است؛ اما باید بهصورت قاطع به شما بگوییم امروزه با روی کار آمدن باتریهای لیتیومی کادمیومی دیگر شارژ اولیه با شارژهای دیگر تفاوت چندانی ندارند و لزومی برای شارژ اولیه وجود نخواهد داشت.
امروزه کاربران به دلیل اینکه باتری گوشی قابل تعویض نمیباشد همیشه نگران این هستند که عمر باتری کاهش پیدا کند درنهایت به شارژ اولیه اهمیت بسیار زیادی میدهند در صورتی که این چنین نیست؛ در اصل باتریهای جدید طول عمر بالایی دارند؛ اما به همان دلیلی که قابل تعویض نیستند بعد از یک سال شما آن عملکردی که ابتدا از باتری دیده بودید را مشاهده نخواهید کرد.
خیلی از افراد هستند که فقط به شارژ اولیه و نحوه درست شارژ کردن گوشی در زمانهای ابتدایی خرید توجه دارند و پس از مدتی دیگر رفتار درستی با گوشی خود ندارند و از باتری آن به طرز درستی نگهداری نمیکنند؛ اگر شما جز همچنین اشخاصی هستید باید بکوشیم باتری شما بعد از حداکثر شش ماه کارایی خود را از دست خواهد داد و کند خواهد شد.
چرا باتریهای قدیمی به شارژ اولیه نیاز داشتند؟
در زمانهای قدیم شما زمانی که گوشی از هر برندی خریداری میکردید قبل از آنکه با آن حتی کمی کار کنید سریع آن را به شارژ میزدید و 8 تا 9 ساعت بدون آنکه با آن کار کنید آن را در شارژ قرار میدادید. باید بگویم کار درستی را انجام میدادید، باتریهای قدیمی نیکلی و قدیمی بودند و نیازمند یک شارژ و قدرت اولیه برای شروع به کار بودند؛ البته لازم به ذکر است که مدت زمانی که گوشیهای قدیمی باید در شارژ میبود و فولشارژ میشد به مراتب بالاتر از گوشیهای جدید و هوشمند امروزی است.
پس 8 ساعت برای شارژ اولیه آنقدرها هم غیرعادی به شمار نمیآمد؛ ولی گوشیهای جدید که اغلب قابلیت شارژ سریع دارند و زیر یک ساعت و نیم شارژ میشوند واقعاً نیازی به شارژ اولیه 8 ساعته ندارد. حتی اگر گوشی شما دارای این قابلیت هم نباشد بازهم نهایت دو ساعت زمان میبرد که شارژ 100 درصد شود، پس برای شارژ اولیه نیز به همان مدت یک ساعته نیازمند است.
اصولی که در شارژ اولیه باید رعایت کنید!
همانطور که در بالاتر نیز برایتان گفتیم شارژ اولیه گوشی افسانهای بود که در گوشیهای قدیمی کاربرد زیادی داشت؛ اما امروزه از اهمیت چندانی برخوردار نمیباشند. اما با این حال شما زمانی که گوشی را خریداری کردید و به شارژ 20 درصد رسید آن را به شارژ زده تا شارژ اولیه انجام شود. در این بین یکسری اصول نیز وجود دارد که رعایت آن از سمت شما هم در شارژ اولیه و هم در مراحل بعدی بسیار کمک کننده است:
- یکی از مهمترین نکات استفاده نکردن از گوشی در حال شارژ است
- اتصالات را بررسی کنید و بدانید که به درستی برقرار شده است
- اگر میخواهید شارژ شدن گوشی در مراحل اولیه و یا روزهای بعدی به مرتب درستتر انجام شود گوشی را در حالت پرواز قرار دهید
- به این نکته توجه داشته باشید برای شارژ اولیه گوشی هیچگاه از پاوربانک استفاده نکنید حتی در زمانهای بعدی نیز همیشه از آن استفاده نکنید زیرا بر عمر باتری تأثیر بسیار بدی میگذارد
- نکتهای که بار دیگر میخواهم تکرار کنم این است که به هیچ عنوان گوشی را در شارژ از صبح تا شب نگذارید نه تنها گوشیهای قدیم بلکه گوشیهای جدید نیز به هیچ وجه به این کار نیاز نداشتند و تأثیر بسیار مخربی روی باتری داشتند.
جمع بندی
درنهایت در این مقاله به اهمیت شارژ اولیه و اینکه آیا اصلاً گوشیهای جدید نیاز به شارژ اولیه دارند یا خیر گفتیم همچنین نکات و اصولی را نیز برایتان بیان کردیم که باعث میشود رعایت آن از جانب شما طول عمر و کارایی باتریتان را بالاتر ببرد.
بهترین قیمت آیپد در فروشگاه همراه سیب درخشان را از دست ندهید!
پس با توجه به همه تعاریفی که انجام شد باتری گوشیهای هوشمند نیازمند به شارژ اولیه با آن میزان حساسیت قدیم را ندارد؛ اما اگر شما کسی هستید که روی این موضوع اصرار و پافشاری دارید و آن را مهم میدانید حتماً نکات و هرآنچه که باید در رابطه با شارژ اولیه گوشیها بدانید را رعایت کنید و همچنین از کمپانی مربوطه و یا دفترچه راهنما کمک بخواهید و مدت زمان زیادتری گوشی را در شارژ نگذارید تا در ابتدای کار دچار آسیب دیدگی شوند.
کدام گوشی ها بیشترین قابلیت نگهداری شارژ رو دارند؟
سلام جواد جان، گوشی های آیفون 13 پرومکس ، سامسونگ گلکسی S23 اولترا ، شیائومی Poco X5 Pro از نظر شارژدهی عملکرد خیلی خوبی دارند.
شارژ اولیه ایفون ۱۵ چقدر هست؟
سلام نگار عزیز وقتت بخیر.نیازی نیست که برای شارژ اولیه چند ساعت داخل شارژ باشه .تا 100% که رسید کافیه.